Γιουβαρλάκια
Άτομα:4
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
500γρ κιμά χοιρινό
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
80γρ ρύζι καρολίνα
1 κουταλιά δυόσμο
3 κουταλιές μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
2 αυγά
100γρ φρυγανιά τριμμένη
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμός ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το δυόσμο και το μαϊντανό. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τους δυο κιμάδες μαζί με το κρεμμύδι, το ρύζι, το δυόσμο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τα αυγά και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα λείο μείγμα προθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πλάθουμε τον κιμά όπως τα κεφτεδάκια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε προσεχτικά τα γιουβαρλάκια. Τα γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Έπειτα ρίχνουμε περίπου 1 λίτρο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35 λεπτά, μισοσκεπασμένα.
Όταν τα γιουβαρλάκια είναι σχεδόν έτοιμα, σε ένα μπολ χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια των δυο αυγών μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σιγά σιγά ρίχνουμε στα αυγά και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας παράλληλα. Με μια κουτάλα αφαιρούμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο στο αυγολέμονο.
Όταν τα γιουβαρλάκια έχουν γίνει, τα περιχύνουμε με το αυγολέμονο και τα αφήνουμε να πάρουν ακόμη μια βράση.
Read more: http://onlyfreegr.blogspot.com
Άτομα:4
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
500γρ κιμά χοιρινό
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
80γρ ρύζι καρολίνα
1 κουταλιά δυόσμο
3 κουταλιές μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
2 αυγά
100γρ φρυγανιά τριμμένη
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμός ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το δυόσμο και το μαϊντανό. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τους δυο κιμάδες μαζί με το κρεμμύδι, το ρύζι, το δυόσμο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τα αυγά και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα λείο μείγμα προθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πλάθουμε τον κιμά όπως τα κεφτεδάκια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε προσεχτικά τα γιουβαρλάκια. Τα γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Έπειτα ρίχνουμε περίπου 1 λίτρο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35 λεπτά, μισοσκεπασμένα.
Όταν τα γιουβαρλάκια είναι σχεδόν έτοιμα, σε ένα μπολ χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια των δυο αυγών μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σιγά σιγά ρίχνουμε στα αυγά και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας παράλληλα. Με μια κουτάλα αφαιρούμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο στο αυγολέμονο.
Όταν τα γιουβαρλάκια έχουν γίνει, τα περιχύνουμε με το αυγολέμονο και τα αφήνουμε να πάρουν ακόμη μια βράση.
Read more: http://onlyfreegr.blogspot.com
Post a Comment