Τηγανιά με πράσο και λουκάνικο




Χειμώνας χωρίς λουκάνικο και κόκκινο κρασί δεν παίζει..επίσης το πράσο είναι της εποχής,ας κάνουμε λοιπόν ένα σχετικά φτηνό ,και εύκολο φαγητάκι

1 κιλό λουκάνικα ζουμερά και χοντρά(μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό...)
3-4 πράσα
αλάτι
πιπέρι κόκκινο
πιπέρι μαύρο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση (στο απόσπασμα..)

Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια,μην το παράκανετε όμως, μπουκιές ανάλογα με τον ουρανίσκο, βάζουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει τα τηγανίζουμε. Τα ανακατώνουμε αρκετές φορές για να τηγανιστούν καλά απ΄ όλες τις μεριές. Αν έχετε και κάποιον που κάνει σπιτικά λουκάνικα,να τον έχετε από κοντά....... η μυρωδιά και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα λουκάνικα από το τηγάνι και παίρνουμε τα πράσα. Αφού τα καθαρίσουμε από το κάτω μέρος και την εξωτερική φλούδα, τα κόβουμε σε κομματάκια και αυτά.

Προσοχή!!!! δεν πετάμε το λάδι από τα λουκάνικα αφού εκεί βρίσκεται όλη η νοστιμιά(ειδικά στα σπιτικά) και τηγανίζουμε τα πράσα. Τα αλατίζουμε για να μαραθούν πιο εύκολα και ρίχνουμε τα πιπέρια για να νοστιμίσουν.

Μόλις μαραθούν καλά τα πράσα, ρίχνουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι για 2 με 4 λεπτά, ώσπου να δέσει η γεύση , δοκιμάστε κάνα 2-3-4(έως εκεί όμως!!!! για να φάνε και οι άλλοι....) για το αποτέλεσμα
Καλή επιτυχία(δεν είναι και κάτι δύσκολο) και καλή όρεξη!

http://lianas-cook.blogspot.com
http://onlyfreegr.blogspot.gr/
Από το Blogger.