Πώς να Φτιάξετε Ρύζι Σπυρωτό!!!!
Είναι εύκολο, και όμως πολλές δυσκολεύονται να το φτιάξουν και έχουν το φόβο μην βγει λαπάς. Ο κανόνας είναι πάντα 1 προς 2, δηλαδή 1 ρύζι, 2 νερό, (με όποιο σκεύος μετρήσετε το ρύζι με το ίδιο θα μετρήσετε το νερό) μην κάνετε ότι έκανε μια...
φίλη της κόρης μου που το έβρασε όπως τα μακαρόνια, μετά το σούρωσε και το ξέπλυνε με νερό και έτσι πέταξε όλα τα θρεπτικά στοιχεία που έχει το ρύζι. Τώρα μπορώ να σας πω ότι είναι εξπέρ στο να φτιάξει ρύζι.
Υλικά
1 κούπα ρύζι
2 κούπες νερό
1 κύβο λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε το ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το ρύζι και σοτάρεται το για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέστε το νερό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και δυναμώστε τη θερμοκρασία, μόλις πάρει δυνατή βράση ανακατέψτε μια φορά, σκεπάστε τη κατσαρόλα χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά, (σε αυτό το διάστημα δεν ανακατεύουμε καθόλου) Όταν περάσει ο χρόνος θα δείτε ότι έχουν σχηματιστεί λακουβίτσες σε όλοι την επιφάνεια, το ρύζι έχει πιεί όλο το νερό, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το 5 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει καλά το ρύζι, μετά ανακατέψτε το. Σερβίρετε ζεστό και συνοδέψτε όλα τα κοκκινιστά φαγητά, με κρέας, κοτόπουλο και πολλά άλλα.
http://dianitascooking.blogspot.gr
Post a Comment