ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ

Όταν βράσετε λάχανο,για να αποφύγετε τη δυσάρεστη μυρωδιά που γεμίζει όλο το σπίτι, κάντε το εξής... Προσθέστε στο νερό ένα κομμάτι ψωμί και μια φέτα λεμόνι ή λίγο σέλινο ή βάλτε επάνω στο καπάκι τις κατσαρόλας ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ξίδι.

Όταν κάνετε λαχανοντολμάδες, αντί να βράσετε τα φύλλα ένα-ένα με τον κίνδυνο να σπάσουν, 
κάντε το εξής..

Βάλτε ολόκληρο το λάχανο σε αλατισμένο βραστό νερό για μερικά λεπτά, αφου πρώτα έχετε βγάλει το σκληρό μέρος. βγάλτε τα πρώτα φύλλα που μαλάκωσαν και επαναλάβετε.

Αν θέλετε να έχετε πάντα λάχανο κομμένο για μια γρήγορη σαλάτα...ψιλοκόψτε το, πλύνετε το,στραγγίστε το καλά, βάλτε το σ΄ενα σκέυος που κλείνει καλά και αφήστε το στο ψυγείο.
Διατηρείται για πολλές ημέρες. Το παράξενο είναι ότι, αν δεν το πλύνετε, το λάχανο μυρίζει.

Από το Blogger.