Τούρτα jeans παντελονάκι

Τούρτα jeans παντελονάκι


Περιγραφή

Ενα κέικ που μεταμορφώνουμε σε μια όμορφη-εύκολη τούρτα για τους μικρούς μας φίλους!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • Κέικ
  • Γλάσο
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • ζελεδάκια, smarties

    Πως το κάνουμε:

      recipe image
      1. Φτιάχνουμε το κέικ και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
      recipe image
      2. Οπως είναι μακρόστενο το κέικ,κόβουμε στην φαρδιά του πλευρά μια λωρίδα στενή που θα γίνει η ζώνη του παντελονιού. Μετράμε για να κόψουμε τα πατζάκια του παντελονιού,να είναι ίσια,γύρω στους 15 πόντους η κάθε πλευρά ανάλογα το μέγεθος του κέικ,θα κόψουμε ένα τρίγωνο κομμάτι,μέτρησα, έβαλα οδοντογλυφίδες για να κόψω το τρίγωνο κομμάτι καλά, αυτό το τρίγωνο κομμάτι το κόβουμε στη μέση.
      recipe image
      3. Θα κολλήσουμε αυτά τα δυο κομμάτια αριστερά και δεξιά στα πατζάκια κολλώντας τα με σαντυγί. Παίρνουμε και τη λωρίδα που κόψαμε στην αρχή και την ενώνουμε με σαντυγί στο πάνω μέρος του κέικ για ζώνη,κόβουμε όσο περισσεύει.
        recipe image
        4. Χωρίζουμε σε δύο μπολ τη σαντυγί,στο ένα ρίχνουμε την περισσότερη και την χρωματίζουμε με μπλε χρωμα ζαχαροπλαστικής,στο άλλο αφήνουμε λίγη λευκή σαντιγί για τις λεπτομέρειες στο τέλος. Παίρνουμε αρκετή από την χρωματισμένη σαντυγί
        recipe image
        5. και ξεκινάμε να ενώσουμε πρώτα όλα τα κομμάτια και μετά καλύπτουμε όλο το παντελόνι.
        recipe image
        6. Για ζώνη κολλάμε γύρω από τη μέση καραμελίτσες σε διάφορα χρώματα,κάνουμε μπαλωματάκια με δυο ζελεδάκια και γύρω γύρω γραμμούλες με την άσπρη σαντυγί,επίσης κάνουμε τα γαζάκια στις τσέπες και στα στρίφωμα του παντελονιού.

        Λίγα μυστικά ακόμα

        Μπορούμε να χρωματίσουμε τη σαντιγί ροζ για μικρά κοριτσάκια.
        Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι κέικ ή γλάσσο θέλουμε. Εγώ για το κέικ χρησιμοποίησα
        2 1/2 φλ. αλεύρι,1 μπέικιν πάουντερ, 1/2 κ.γλ. αλάτι, 1 βανίλια, 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, 1 1/2 φλ. ζάχαρη,1 γιαούρτι, 1/2 φλ. αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι, 230 γρ. μαργαρίνη και 4 αυγά. 
        Χτύπησατη μαργαρίνη και τη ζάχαρη καλά ν' αφρατέψουν, έριξα τα αυγά ένα ένα και το ξύσμα. Σε μπολ έχουμε ενώσα αλεύρι, μπέικιν, αμύγδαλα,βανίλια και αλάτι. Έριξα στο μίξερ εναλλάξ αλεύρι και γιούρτι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να αποκτήσω μείγμα αφράτο.
        ¨Εψησα σε αλυερωμένο και βουτυρωμένο ταψί γαι 45'
          Για το γλάσο χρησιμοποίησα 1 μόρφατ το μεταλλικό κουτί, 100 γρ. Φιλαδέλφεια, 2 με 2 1/2 φλ. άχνη και 1 βανίλια, τα οποία χτύπησα καλά για 5'.


          Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr/
          Από το Blogger.