Πως ζεματάμε αμπελόφυλλα

Πως ζεματάμε αμπελόφυλλα


Περιγραφή

Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε αμπελόφυλλα στην κατάψυξη ώστε να μπορούμε να φτιάχνουμε ντολμαδάκια όλο το χρόνο.

Τι χρειαζόμαστε:

  • Αμπελόφυλλα
  • Μια κατσαρόλα
  • Νερό

Πως το κάνουμε:

recipe image
1. Πλένουμε πολύ καλά τα αμπελόφυλλα κάτω από τρεχούμενο νερό.
recipe image
2. Κόβουμε με ένα μαχαιράκι το κοτσάνι τους.
recipe image
3. Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα νερό να βράσει.
recipe image
4. Αφού πάρει βράση το νερό βουτάμε τα φύλλα 2-3 μαζί (ώσπου το χρώμα τους σκουρύνει) 1-2 δευτερόλεπτα και τα βγάζουμε με μια τσιμπίδα.
recipe image
5. Τοποθετούμε τα ζεματισμένα φύλλα σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
recipe image
6. Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα φύλλα πάνω του, καλά απλωμένα όλα από την ίδια μεριά.
recipe image
7. Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο σε σχήμα φακέλου και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούν να "κρατήσουν" ένα χρόνο. Όταν θέλετε να φτιάξετε ντολμαδάκια δεν έχετε παρά να τα ξεπαγώσετε!


Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr/
Από το Blogger.