Κόβω πιπεριές
Περιγραφή
Οκ, δεν είναι και τίποτα δύσκολο το να κόψουμε μια πιπεριά! Όμως με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να κόψουμε την πιπεριά μας, χωρίς να σκορπίσουν στον πάγκο σποράκια και να έχουμε τέλεια κομμάτια, έτοιμα προς κόψιμο σε κυβάκια ή ζουλιέν ή ό,τι άλλο θέλουμε.Πως το κάνουμε:
1. Παίρνουμε την πιπεριά μας και κόβουμε μια ροδέλα από πάνω (με το κοτσάνι) και μια απο κάτω. Έτσι η πιπεριά μας μπορεί και στέκεται όρθια και εμείς μπορούμε να δούμε μέσα τι γίνεται.
2. Τα σπόρια είναι όλα πάνω στην κεντρική άσπρη στήλη. Αυτή ενώνεται με το εξωτερικό της πιπεριάς σε 3 ή 4 σημεία συνήθως. Βάζουμε το μαχαίρι μας ακριβώς ΠΡΙΝ το ένα σημείο αυτό της ένωσης και κάνουμε μια κάθετη τομή.
3. Κάνουμε το ίδιο και προς την άλλη πλευρά. Κοβουμε έτσι ένα τμήμα της πιπεριάς που δεν έχει καθόλου άσπρο πάνω του και η πιπεριά μας φαίνεται όπως στη φωτογραφία.
4. Με το μαχαιράκι μας τώρα διαχωρίζουμε το άσπρο από τα τοιχώματα της πιπεριάς. Μετά θα κόψουμε ξανά αμέσως ΠΡΙΝ την ένωση κι έτσι θα έχουμε το δεύτερο κομμάτι καθαρής πιπεριάς.
5. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο. Μια διαχωρίζουμε το άσπρο από το τοίχωμα και μια κόβουμε πριν την επόμενη ένωση.
6. Έτσι έχουμε στο τέλος 3 ή 4 κομμάτια καθαρής πιπεριάς, το κεντρικό στέλεχος με τα σπόρια και τις ροδέλες που κόψαμε στην αρχή. Και ο πάγκος μας ούτε ένα σποράκι!
7. Μετά φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κομμάτια ως έχουν ή να τα κόψετε σε λωρίδες ή σε κυβάκια, ανάλογα με το τι ζητάει η συνταγή σας.
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr/
Post a Comment