Καθάρισμα και λιώσιμο σκόρδου

Καθάρισμα και λιώσιμο σκόρδου


Περιγραφή

Το σκόρδο μπορεί να καθαριστεί με διάφορους τρόπους. Εδώ σας παρουσιάζουμε δύο από αυτούς.

Πως το κάνουμε:

recipe image
1. Για να ξεχωρίσουν οι σκελίδες από ολόκληρο το σκόρδο, βάλτε το σκόρδο σε ένα πάγκο με τη ρίζα του προς τα εσάς και πιέστε με δύναμη το σκόρδο με τις παλάμες σας.
recipe image
2. Πάρτε μια σκελίδα και κόψτε της την άκρη της ρίζας.
Βάλτε τη σκελίδα κάτω από την πλατιά μεριά ενός μεγάλου μαχαιριού και χτυπήστε τη λεπίδα.
recipe image
3. Με αυτό τον τρόπο, θα χωριστεί η σκελίδα από τη φλούδα της και είναι εύκολο να τη βγάλετε.
recipe image
4. Εάν έχετε μεγάλες ποσότητες σκόρδου που θέλετε να ξεφλουδίσετε, μπορείτε να τις ζεματίσετε σε νερό που βράζει για λίγα δευτερόλεπτα. Μετά αφήστε τις να κρυώσουν και η φλούδα θα φύγει αμέσως.
recipe image
5. Για να κάνετε τη σκελίδα πουρέ, βάλτε ξανά τη σκελίδα κάτω από τη λεπίδα του μαχαιριού. Πιέζοντας τη λεπίδα, η σκελίδα λιώνει. Κάντε μερικές κινήσεις μπρος-πίσω με το μαχαίρι μέχρι να γίνει κρέμα. Αν η συνταγή σας ζητάει και αλάτι, προσθέστε λίγο εδώ και η διαδικασία θα γίνει πιο γρήγορη.








Διαβάστε περισότερο: http://mail.sintagespareas.gr/
Από το Blogger.