Γεμιστές ντομάτες με σπανάκι και μπέικον


Υλικά
12 μικρές ντομάτες
½ φλιτζανάκι ελαιολάδο
2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
12 φέτες μπείκον
2 μεγάλες δέσμες σπανάκι βρασμένο
1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι
4 κουτ.σ.χαλλούμι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουτ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ζωμό
1 κουταλάκι βούτυρο ανάλατο

Εκτέλεση
Αδειάστε τις ντομάτες και κρατήστε το εσωτερικό τους. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, σκόρδο, μπέικον. Μόλις αρχίσουν να πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέστε το σπανάκι, ρύζι, χαλλούμι, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε και σβήστε τη φωτιά. Γεμίστε τις ντομάτες και βάλτε σε ταψί. Πολτοποιήσετε το εσωτερικό τους και ρίξτε πάνω στις ντοματες το ζωμό. Σκεπάστε και ψήστε σε ζεστό φούρνο (200°Κ) για 25 λεπτά περιπου. Όταν είναι έτοιμες βάλτε σε πιάτο σερβιρίσματος.


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για την αποστολή της Συνταγής
 .. την Διαχειρίστρια του .. delfinaki-sunset.blogspot.com
Από το Blogger.