ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ..
Υλικά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 μέτρια φιλέτα κοτόπουλο
2 μέτρια μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 φλ. ντομάτα, τριμμένη
1 μέτριο κόκκινο πιπέρι
1 μέτριο κίτρινο πιπέρι
16 μαύρες ελιές
1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
4 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σ ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Κόψτε το κοτόπουλο σε ομοιόμορφους κύβους. Μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν. Ψιλοκόψτε το μπέικον και ρίξτε στο τηγάνι να ροδοκοκκινήσει. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρασί και αφήστε να σιγοβράσουν. Προσθέστε ντομάτες, ελιές, θυμάρι, βασιλικό και ένα φλιτζάνι νερό ή ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε για 10 λεπτά περίπου. Κόψτε τις πιπεριές σε κύβους, ρίξτε στο φαγητό και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε πάνω σε ρύζι πιλάφι.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για την αποστολή της Συνταγής
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για την αποστολή της Συνταγής
.. την Διαχειρίστρια του .. delfinaki-sunset.blogspot.com

Post a Comment