Εκμέκ Κανταΐφι



  • Μερίδες: 15
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m
  • Έτοιμο σε: 0m



Υλικά

250 γραμμάρια κανταΐφι
βούτυρο
λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

για το σιρόπι

3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 φέτα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη

για την κρέμα πατισσερί

3 κούπες γάλα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

για τη σαντιγί

1 φακελάκι γκαρνί
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί για να το ψήσουμε.

Βήμα2

Πάνω από το κανταΐφι βάζουμε λίγο βούτυρο σχεδόν σε όλα τα σημεία με ένα κουταλάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Βήμα3

Όσο το κανταΐφι μας ψήνεται βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5' (από τη στιγμή του βρασμού).

Βήμα4

Μόλις ψηθεί το κανταίφι το κόβουμε στις διαστάσεις που θέλουμε για να το τοποθετήσουμε στο σκεύος που θα το έχουμε και κατόπιν, το σιροπιάζουμε καλά.

Βήμα5

Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι όσο εμείς θα ετοιμάζουμε την κρέμα.

Βήμα6

Σε μια κατσαρόλα εκτός φωτιάς, ανακατεύουμε το γάλα, την άχνη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν καλά όλα τα υλικά μας.

Βήμα7

Έπειτα, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένουμε να βράσει το μείγμα μας. Ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει. Μόλις αρχίσει να πήζει ανακατεύουμε πιο δυνατά και προς το τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο.

Βήμα8

Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα9

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί. Χτυπάμε το περιεχόμενο του φακέλου και το γάλα με το μίξερ μέχρι η σαντιγί μας να στέκεται.

Βήμα10

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρύα κρέμα και κάνουμε σχεδιάκια με ένα πιρούνι.

Βήμα11

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει. Τέλος, μπορούμε να πασπαλίσουμε το γλυκό με τα φιστίκια την ίδια ή την επόμενη μέρα.
http://www.sintagesgiagias.gr/sintagi/blog-post_7805-html
Από το Blogger.