Τουρσί
- Χρόνος προετοιμασίας : 0m
- Χρόνος μαγειρέματος 0m
- Έτοιμο σε: 0m
Υλικά
- 5 πράσινες μικρές ντομάτες
- 7-10 μικρές πιπεριές για τηγάνι
- 1-2 καυτερές πιπεριές
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 1/2 κουταλιά της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ξινό
- 1 βάζο των 700 ml
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και μετά κόβουμε το καρότο, την πιπεριά, το σκόρδο και το σέλινο. Γεμίζουμε το βάζο (που το έχουμε περάσει από νερό που βράζει) αρχικά με τις ντομάτες, κατόπιν τις πιπεριές το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο. Τις ολόκληρες πιπεριές απλά τις χαράζουμε με ένα μαχαιράκι. Πιέζουμε λίγο τα λαχανικά και το γεμίζουμε μέχρι κάτω από το χείλος του βάζου.
Βήμα2
Προσθέτουμε το αλάτι, το ξινό, το σπορέλαιο και το ξύδι. Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα λίγο νερό να βράσει. Μόλις βράσει με ένα μπρίκι παίρνουμε το νερό και γεμίζουμε το βάζο μέχρι να φτάσει κάτω από το χείλος του βάζου. Προσοχή! Οι φυσαλίδες που θα δείτε είναι γιατί το βραστό νερό βοηθάει τον αέρα να βγει και έτσι θα σφραγίσει καλά το βάζο μας.
Βήμα3
Ενώ έβραζε το νερό μας σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε για 1-2 λεπτά και το καπάκι (ή τα καπάκια αν κάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα) από το βάζο. Όπως είναι καυτό το καπάκι και ζεστό το βάζο το κλείνουμε καλά, χρησιμοποιώντας μία πετσέτα για να μην καούμε.
Βήμα4
Αναποδογυρίζουμε το βάζο σε μία πατσέτα και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε έτσι για 1 βράδυ περίπου και κατόπιν, το αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος (δεν χρειάζεται ψυγείο όσο είναι κλειστό).
http://www.sintagesgiagias.gr/sintagi/toursi
Post a Comment