Σαλάτα Σουφλέ



  • Μερίδες: 8
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 10m
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

  • 1 κιλό παντζάρια
  • 2 μήλα
  • 2 σκόρδα
  • ξύδι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι (1 κιλού)
  • 250 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα παντζάρια. Τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Βήμα2

Περνάμε τα παντζάρια και τα μήλα από τον τρίφτη και τα στραγγίζουμε.

Βήμα3

Ψιλοκόβουμε τα 2 σκόρδα και τα προσθέτουμε στα παντζάρια και στα μήλα.

Βήμα4

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα5

Σε ένα μπολ ορθογώνιο ή τετράγωνο βάζουμε μία στρώση από το μείγμα και από πάνω βάζουμε μία στρώση γιαούρτι που το έχουμε ανακατέψει με τα καρύδια.

Βήμα6

Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις για άλλη μία φορά και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 1 νύχτα.

Βήμα7

Την επόμενη ημέρα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
http://www.sintagesgiagias.gr/sintagi/blog-post-html-4
Από το Blogger.