Μανιτάρια γεμιστά με τυρί και λουκάνικο
ΥΛΙΚΑ
- 470 γρ. μανιτάρια
- 4 λουκάνικα Ιταλικά
- 100 ml. ελαιόλαδο ( 7 κ.σ.)
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 230 γρ. τυρί κρέμα
- 140 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- Χρόνος
- Προετοιμασίας
- 50΄
- Βαθμός
- Δυσκολίας
- Εύκολη
- Αριθμός
- ατόμων
- 4 άτομα
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια επιμελώς και αφαιρούμε το στέλεχος τους.
Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα μπόλ και τα αναμιγνύουμε με 5 κ.σ. λάδι, αλάτι, πιπέρι και το μπαλσάμικο.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Κόβουμε σε κομμάτια τα λουκάνικα και αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη τους ώστε να κρατήσουμε μόνο τη γέμιση. Τοποθετούμε τη γέμιση σε ένα τηγάνι που έχουμε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά και τη σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Φροντίζουμε να την πιέζουμε με ένα πιρούνι κατά τη διάρκεια του σωταρίσματος ώστε να διαλυθεί. Αφαιρούμε απο το τηγάνι και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και τα κρεμμύδια και σωτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ένα λεπτό ακόμη. Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
Τοποθετούμε σε ένα μπόλ τη σωταρισμένη γέμιση λουκάνικου, τα κρεμμύδια με το σκόρδο, το τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι και τη μισή γραβιέρα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει, γεμίζουμε κάθε μανιτάρι με μια γεναία ποσότητα απο το κρεμώδες μίγμα λουκάνικου που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/kreas/xoirino/manitaria-gemista-me-turi-kai-loukaniko
Post a Comment