Αφράτη Γαλλική Ομελέτα
Η ομελέτα πρέπει να είναι αφράτη και καλά αλατισμένη. Ενώ μπορείτε πολύ εύκολα να τη γεμίσετε με πράγματα που έχετε ήδη στο ψυγείο σας ή που σας έχουν μείνει από προηγούμενες ημέρες. Ας πούμε με λίγο σπανάκι ή μισή ντομάτα.
Σε ένα μπολ σπάμε από 2 – 4 αυγά αλατίζουμε και χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστη ποσότητα βουτύρου ή ελαιόλαδου και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά μας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστη ποσότητα βουτύρου ή ελαιόλαδου και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά μας.
Όταν τα αυγά σας θα αρχίσουν να ψήνονται θα δείτε ότι δημιουργείται μια αφράτη ομελέτα. Όταν η ομελέτα σας θα αρχίσει να παίρνει στερεά μορφή, αλλά χωρίς να έχει ψηθεί τελείως προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και τα απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω της.
Όταν ψηθεί καλά η ομελέτα μας είναι έτοιμη για να τη σερβίρουμε. Ο πιο εύκολος τρόπος για να την βγάλουμε όμορφα από τηγάνι είναι ο εξής:
Φέρνουμε κοντά το πιάτο μας και με το ένα χέρι πιάνουμε τη λαβή του τηγανιού και το ανασηκώνουμε προς το πιάτο. Η βαρύτητα θα μας βοηθήσει εδώ... Με τη σπάτουλα ανασηκώνουμε και σπρώχνουμε την πάνω άκρη της ομελέτας ώστε να αρχίσει να διπλώνεται στον εαυτό της.
Όταν διπλωθεί όλη η ομελέτα απλά την ρίχνουμε στο πιάτο μας και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Post a Comment