Στήθος κοτόπουλου με ελαφριά σάλτσα κρέμας γάλακτος-μπαλσάμικου

Στήθος κοτόπουλου με ελαφριά σάλτσα κρέμας γάλακτος-μπαλσάμικου

ΥΛΙΚΑ

  • 4 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση κατά μήκος
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 230 γρ. μανιτάρια
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • θυμάρι 1/4 κ.γ.
  • κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 45 ml. κρέμα γάλακτος
  • 360 ml ζωμό κότας
  • Χρόνος 
  • Προετοιμασίας
  • 20'
  • Βαθμός 
  • Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός 
  • ατόμων
  • 4 άτομα
Βάζουμε 2 κ.σ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη.
Μόλις κάψει το λάδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το μαγειρεύουμε για 5 λεπτά απο κάθε πλευρά. Αποσύρουμε το κοτόπουλο απο το τηγάνι και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίσουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Πασπαλίζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με 2 κ.σ. αλεύρι ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ένα ακόμη λεπτό.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό και το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει με τη σάλτσα για 3 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο συνοδευμένο με νούντλς αυγού.
Από το Blogger.