Αυγά Βραστά
Όλοι μας είχαμε αποτυχίες με βραστά αυγά. Άλλες φορές υπερβολικά σφιχτά άλλες με ασπράδι που δεν έχει βράσει και πολλά παραδείγματα ακόμα.
Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι και τόσο δύσκολο! Απαραίτητα εργαλεία νερό και ένα χρονόμετρο.
Βάλτε τα αυγά σας σε ένα μικρό κατσαρολάκι με κρύο νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει περίπου ένα δάχτυλο από πάνω. Στη συνέχεια βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και λίγο πριν το νερό αρχίζει να βράζει χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σκεπάζεται την κατσαρόλα σας. Βάζετε το χρονόμετρο σας στα 8 λεπτά.
Αφού το χρονόμετρο σας ειδοποιήσει για το χρόνο που πέρασε βάζετε την κατσαρόλα με τα αυγά κάτω από κρύο νερό ώστε αμέσως να κρυώσουν και να σταματήσει ο βρασμός τους.
Ποιος όμως είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζουμε τα βραστά αυγά???
Το μυστικό εδώ
Post a Comment