Μελιτζανοσαλάτα
Από τις ωραιότερες σαλάτες της ελληνικής κουζίνας και ταυτόχρονα ένα απίθανο ορεκτικό.
Ελαφριά, γευστικότατη, δροσερή, καταπληκτική!
Επιβάλλεται να την φτιάξετε και να τη απολαύσετε!
Μελιτζανοσαλάτα
Υλικά
• 3 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες
• 100 γραμ. γιαούρτι
• 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
• 3 - 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1½ κουτ. σούπας ξύδι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ελαφριά, γευστικότατη, δροσερή, καταπληκτική!
Επιβάλλεται να την φτιάξετε και να τη απολαύσετε!
Μελιτζανοσαλάτα
Υλικά
• 3 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες
• 100 γραμ. γιαούρτι
• 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
• 3 - 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1½ κουτ. σούπας ξύδι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες ολόκληρες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις τρυπάμε μ᾿ ένα μαχαίρι, σε τρεις - τέσσερις μεριές, για να ψηθούν μέχρι μέσα. | |
Τις τοποθετούμε σε σχάρα και τις ψήνουμε στο γκριλ, σε χαμηλή θερμοκρασία. Δεν πρέπει να τις βιάσουμε στο ψήσιμο, γιατί οι μελιτζάνες πρέπει να σιγοψηθούν και να απορροφήσουν από μόνες τους, όλα τα υγρά τους. Αυτό μπορεί να χρειαστεί 1 ώρα περίπου. | |
Όταν είναι έτοιμες, (όταν μαλακώσουν), τις ανοίγουμε στη μέση, και μ᾿ ένα κουτάλι, αδειάζουμε το περιεχόμενό τους σε ένα μπολ. | |
Παίρνουμε ένα πηρούνι και πολτοποιούμε τις μελιτζάνες, όσο περισσότερο γίνεται (όχι στο μπλέντερ). Τις αφήνουμε 15΄ να κρυώσουν λίγο και αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα στις μελιτζάνες το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, συνεχίζοντας να τις δουλεύουμε με το πιρούνι μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και αν νομίζουμε ότι χρειάζεται κάτι ακόμη, το προσθέτουμε κατά τη γεύση μας. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει δυο - τρεις ώρες και να ενωθούν οι γεύσεις. Την σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο και μια - δυο ελιές. http://faghta-giagias.blogspot.com |
Post a Comment