Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια
Και ευτυχώς, είναι και του άντρα μου και των παιδιών μου.
Κι έτσι στις νηστείες, είναι από τους πρωταγωνιστές στην κουζίνα και στο τραπέζι μας.
Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια
Υλικά
• 2 κονσέρβες καλαμαράκια
• το ζουμί τους
• 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλομομμένες
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 1 κρασοπότηρο λάδι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα καλαμαράκια σ᾿ ένα σουρωτήρι και κρατάμε το ζουμί. Τα καθαρίζουμε, αφαιρώντας το κόκκαλο, τα μάτια και το δόντι. | |
Σ᾿ ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. | |
Έπειτα ρίχνουμε τα καλαμαράκια, τα σοτάρουμε για 2'- 3' και μετά ρίχνουμε το ζουμί, το αλάτι και το πιπέρι. | |
Τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και σβήνουμε τη φωτιά. Μετά από 2' το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ριζότο. http://faghta-giagias.blogspot.com |
Post a Comment