Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια

Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια
Όταν ήμουνα μικρή ήταν το αγαπημένο μου, τις περιόδους των νηστειών.

Και ευτυχώς, είναι και του άντρα μου και των παιδιών μου.
Κι έτσι στις νηστείες, είναι από τους πρωταγωνιστές στην κουζίνα και στο τραπέζι μας.



Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια

Υλικά

•    2 κονσέρβες καλαμαράκια
•    το ζουμί τους
•    2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
•    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλομομμένες
•    1 λεμόνι (το χυμό του)
•    1 κρασοπότηρο λάδι
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια
Αδειάζουμε τα καλαμαράκια σ᾿ ένα σουρωτήρι και κρατάμε το ζουμί.
Τα καθαρίζουμε, αφαιρώντας το κόκκαλο, τα μάτια και το δόντι.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια
Σ᾿ ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια
Έπειτα ρίχνουμε τα καλαμαράκια, τα σοτάρουμε για 2'- 3' και μετά ρίχνουμε το ζουμί, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιτά με κρεμμύδια
Τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα.
Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και σβήνουμε τη φωτιά.

Μετά από 2' το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ριζότο.

http://faghta-giagias.blogspot.com
Από το Blogger.