Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Το πλεονέκτημα που έχει το πανάρισμα των φαγητών, πέρα από την πικάντικη γεύση και την τραγανή κρούστα που φτιάχνει, είναι ότι τα κρατάει ζουμερά.
Ειδικά στο κοτόπουλο αυτό είναι και το ζητούμενο.
Και επειδή τα τηγανιτά κάποιοι τα αποφεύγουν, τα κάνουμε πανέ στο φούρνο.


 

Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Υλικά

•    6 μπούτια ή φιλέτα κοτόπουλο
•    1½ φλυτζ. τσαγιού αλεύρι περίπου
•    3 αυγά χτυπημένα με 2 κουτ. σούπας γάλα (προαιρετικά)

•    1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
•    2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
•    ρίγανη

•    ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. 
Αν είναι ολόκληρο το κόβουμε σε μερίδες (αναλυτικές οδηγίες εδώ).
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι.
Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια ρίχνουμε τη ρίγανη, το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Έπειτα, τα περνάμε ένα - ένα από το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθούν παντού.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Αφού τα τινάξουμε να φύγει το περίσσειο αλεύρι, τα βουτάμε στο αυγό.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Τέλος τα βουτάμε στη φρυγανιά, φροντίζοντας να σκεπαστούν παντού.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 35'- 40' περίπου, ανάλογα το κομμάτι και το μέγεθος του κοτόπουλου.
Αν τα κομμάτια μας είναι μεγάλα, ίσως χρειαστεί να τα γυρίσουμε κι από την άλλη μεριά.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και πράσινη σαλάτα.

-- Εναλλακτικά, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε μπόλικο σπορέλαιο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά από κάθε πλευρά.

http://faghta-giagias.blogspot.com
Από το Blogger.