Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο
Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για χταπόδι που είδα πρόσφατα στο μπλόγκ "Wonderfoodland".
Δοκιμάστε το!
Δοκιμάστε το!
ΥΛΙΚΑ
- χταπόδι
- πατάτες
- μερικές σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
- μερικούς κόκκους πιπέρι
- δάφνη
- ελαιόλαδο
- νερό
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Καθαρίζετε τη κουκούλα του χταποδιού από τα εντόσθια και αφαιρείτε μ'ένα μαχαίρι το δόντι του που βρίσκεται στη μέση εκεί που ενώνονται τα πλοκάμια.
Κόβετε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε στο ταψί.
Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετείτε ενδιάμεσα.
Σκορπίζετε τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη δάφνη και περιχύνετε με ελαιόλαδο και λίγο νερό.
Όλα με το "μάτι"!
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160C.
Ψήνετε για 2 1/2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Απολαύστε το σε θερμοκρασία δωματίου!!!
Post a Comment