Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .



Ο κυρ Παναγιώτης ο «Βασιλικός» έπαιρνε κάθε Πάσχα καρτ-ποστάλ με χρόνια πολλά από τον Κοκό και την οικογένεια του..
Η τηγανιά αρέσει σε πολλούς είναι φαγητό σχετικά εύκολο και γρήγορο (καμιά φορά όχι και τόσο γρήγορο), συνήθως συνδυάζει κρέας με λαχανικά ή άλλα υλικά. Εδώ θα δούμε μία κοτοτηγανιά με μπόλικο σκόρδο και σταφύλια που σε συνδυασμό με το βαλσαμικό ξύδι μας δίνει γλυκόξινη καταπληκτική γεύση…

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
  • 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 1 1/2 κούπες σταφύλι χωρίς κουκούτσι (κόκκινο ή άσπρο ή και τα δύο, αν οι ρόγες είναι μεγάλες το κόβουμε στην μέση)
  • 1/2 κούπα γλιστρίδα (προαιρετικά)
  • Φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο ή ρίγανη για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα σε μικρά κυβάκια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σφηνάκια ξύδι βαλσαμικό
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο, τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι και βράζουμε μέχρι να αρχίζουν να σιροπιάζουν τα υγρά μας.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα σταφύλια, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να «μελώσουν» τα σταφύλια μας.
  5. Λίγο πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από την φωτιά προσθέτουμε την γλιστρίδα και τους κύβους του τυριού.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο ή ρίγανη.

Από το Blogger.