Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω
Η Ντίνα και η Μπέσυ είναι στα μαχαίρια. Η μια υποστηρίζει την Χουρέμ και η άλλη τη Μαχιντεβράν . Στο μόνο που συμφωνούν είναι η συνταγή για το κεμπάπ
Το γνωστό σε όλους μας κεμπάπ (Kebap) πέρασε από την Μέση Ανατολή , στα Βαλκάνια , στην Κεντρική και Νότια Ασία και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και έγινε διεθνώς γνωστό και αγαπημένο πιάτο . Ουσιαστικά πρόκειται για μπιφτέκια με μπόλικα μπαχαρικά , πλασμένα μακρόστενα και ψημένα στο γκριλ ή στη σχάρα. Διαφέρει από το «ντονέρ κεμπάπ» που είναι ο γνωστός σε όλους μας «γύρος».
Υλικά
- 500 γρ κιμά ανάμεικτο μοσχάρι και αρνί ( ή μόνο μοσχάρι)
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο
- 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
- 1 σφηνάκι ξύδι
- 1 σφηνάκι παγωμένο νερό
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο
- 1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ
- αλάτι , πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- καλαμάκια για σουβλάκια
- μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Πως το κάνουμε
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνουμε δυνατά για 7-8 λεπτά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για 2 ώρες .
- Πλάθουμε τα κεμπάπ ως εξής: Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα κιμά στην παλάμη μας . Στην μέση πιέζουμε το καλαμάκι και το κλείνουμε πλάθοντάς το μακρόστενο.
- Ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά .
- Σερβίρουμε με πιτούλες , ψημένες ντομάτες , γιαούρτι ή τζατζίκι . Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Post a Comment