Μεθυσμένο κοτόπουλο
Γνωστό και ως «Τα μπούτια σου Μαρία»
Εμένα το κοτόπουλο δεν με ξετρελαίνει. Αυτή η επίγευση που αφήνει, κοινώς κοτοπουλίλα, δεν είναι η αγαπημένη μου. Αλλά – επειδή φημίζομαι για την ξεροκεφαλιά μου – δεν θα το αφήσω να του περάσει! Ψάχνοντας να βρώ συνταγές και τρόπους να το νοστιμέψω, ρώτησα και τη γειτόνισσα (βλ. Marizza) που κρύβει πολλούς άσσους στο μανίκι. Bingo! Ιδού μια συνταγή που απογειώνει το ταπεινό κοτόπουλο και κάνει τα πιάτα να αδειάζουν σε χρόνο ρεκόρ!
ΥΛΙΚΑ
6 κοπανάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουτάλα ελαιόλαδο
1 κουτάκι μπύρα
250γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι – πιπέρι – κάρυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρώ την πέτσα από τα κοπανάκια, τα αλατο-πιπερώνω και τα πασπαλίζω με αρκετό κάρυ.
Καλό είναι να τα τρίψουμε με τα χέρια μας, ώστε να απορροφηθούν τα καρυκεύματα από το κοτόπουλο.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο τα κοπανάκια και το κρεμμύδι.
Όταν πάρουν το επιθυμητό – λαχταριστό χρώμα, τα σβήνω με την μπύρα και τα αφήνω να βράσουν.
Tip: Αν διαθέτετε χύτρα ταχύτητας, μπορείτε σε αυτό το σημείο να την χρησιμοποιήσετε επιταχύνοντας το βράσιμο.
Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτω τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος.
Το αφήνω να βράσει λίγο ακόμα, εως ότου μαραθούν τα μανιτάρια και πήξει η σαλτσούλα μου.
Έτοιμο! Το συνοδεύω με ρύζι Basmati που αναδεικνύει το άρωμα του κάρυ και με ταξιδεύει…
Post a Comment