Σπαγγέτι με τόνο και πιπεριές. Δέκα με τόνο !



Ολοι εμεις που δεν βαζουμε τονους ,να μαζευτουμε καμια μερα να φαμε κανενα παιδακι !
Το ζυμαρικό με τόνο είναι αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή που γίνεται στο πις φιτίλι. Αν βρείτε τόνο Αλοννήσου , προτιμήστε τον . Είναι και πιο νόστιμος και πιο υγιεινός, καθώς οι εισαγόμενοι τόνοι σε κονσέρβα είναι πολύ  επιβαρυμένοι σε βαρέα μέταλλα.

Τα υλικά μας
  • 500 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 100 γρ τόνος κονσέρβα 
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 2 ντομάτες  κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ( εγώ έβαλα το αγγουράκι της κάπαρης που έχω πάρει από τη Σίφνο και είναι ΤΕΛΕΙΟ)
  • λίγους σπόρους τσίλι ή μπούκοβο ή 2-3 σταγόνες ταμπάσκο (θέλει κάτι λιγάκι καυτερό ο τόνος ,το ζητάει ο οργανισμός του!)
  • αλάτι , πιπέρι
Πως το κάνουμε 
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί για 2 λεπτά .
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ μαζί με 1/3 της κούπας νερό. Προσθέτουμε το μπούκοβο και την κάππαρη . Αλατοπιπερώνουμε . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να πιει τα υγρά της .
  5. Τρία λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε .
  6. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο τυρί.

Από το Blogger.