Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση



Όλα του τα πήρε η Ιβάνα του Μενέλαου μετά το διαζύγιο . Στην κουζίνα του άφησε όλο κι όλο ένα τηγάνι , αλλά σιγά μην μασήσει ο σεφ …
Μια εύκολη εκδοχή του μουσακά , χωρίς μπεσαμέλ και χωρίς να λερώνετε πολλά σκεύη
Υλικά για ένα μεγάλο τηγάνι
  • 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο 
  • 3 πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε ροδέλες
  • 2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1/3 της κούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Πως το κάνουμε 
  1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Τις πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα σουρωτήρι  για 15 λεπτά . 
  2. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες σε καυτό λάδι . Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε μια πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί .
  3. Στύβουμε τις μελιτζάνες με τα χέρια μας να φύγουν τα ζουμιά που έχουν βγάλει και τις στραγγίζουμε καλά .
  4. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε και τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν . Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε και αυτές στην άκρη .
  5. Στραγγίζουμε το λάδι (αν έχει απομείνει) και βάζουμε 2 κουταλιές φρέσκο λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε με το κουτάλι να ξεσβολιάσει . Τον τσιγαρίζουμε  μέχρι να αλλάξει χρώμα και να πιει τα υγρά του .
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν και αυτά 2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το καρότο και τον πελτέ και ανακατεύουμε να λαδωθεί για 1 λεπτό.
  8. Ρίχνουμε την ντομάτα, το μπαχάρι , την πάπρικα ,λίγο αλάτι ,το πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι νερό , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς για κανένα μισάωρο.
  9. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος στρώνουμε από πάνω τις μελιτζάνες και μετά τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Καπακώνουμε το τηγάνι και κλείνουμε το μάτι . Αφήνουμε 2-3 λεπτά να λιώσει το τυρί και γαρνίρουμε  με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Από το Blogger.