Φασολάδα


Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σωτάρετε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο...
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
150 γρ σελινόριζα κομμένη σε μικρά καρέ
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 
Προσθέτετε...
1/2 κιλό φασόλια στραγγισμένα ( μουλιασμένα απο βραδίς)  
1 κουταλάκι θυμάρι
νερό να σκεπάσει καλά τα υλικά και να τα ξεπερνά 3 δάχτυλα
Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Προσθέτετε ...
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2 κουταλιές σούπας πελτέ
αλάτι
Βράζετε για άλλα 45 λεπτά . μέχρι να χυλώσουν.
Σερβίρετε και σε κάθε πιάτο βάζετε λίγο ωμό ελαιόλαδο, φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ...
σπιτικές ελιές 
σπιτικό γαύρο μαρινάτο 

Συνταγή για τον γαύρο
- καθαρίζετε 1 κιλό γαύρο ( κεφάλι, εντόσθια, ραχοκοκκαλιά)
- Σ' 'ένα γυάλινο τάπερ στρώνετε μια σειρά από γαύρο , πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο σκόρδο και μαιντανό. συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Γεμίζετε με άσπρο ξύδι μπαλσάμικο , να σκεπαστούν τα ψάρια και ελαιόλαδο.
- κλείνετε το τάπερ και το βάζετε στο ψυγείο.

Αν σας αρέσει το ...sushi , μετά από λίγες ώρες είναι έτοιμο και πεντανόστιμο!

Την επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο ψημένο.
αν θέλετε προσθέτετε λίγο αλάτι.

Από το Blogger.