Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω

Συνταγή από την/τον: Μαριλού
κεμπάπ
Η Ντίνα και η Μπέσυ είναι στα μαχαίρια. Η μια υποστηρίζει την Χουρέμ και η άλλη τη Μαχιντεβράν . Στο μόνο που συμφωνούν είναι η συνταγή για το κεμπάπ
Το γνωστό σε όλους μας κεμπάπ (Kebap) πέρασε από την Μέση Ανατολή , στα Βαλκάνια , στην Κεντρική και Νότια Ασία και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και έγινε διεθνώς γνωστό και αγαπημένο πιάτο . Ουσιαστικά πρόκειται για μπιφτέκια με μπόλικα μπαχαρικά , πλασμένα μακρόστενα και ψημένα στο γκριλ ή στη σχάρα. Διαφέρει από το «ντονέρ κεμπάπ» που είναι ο γνωστός σε όλους μας «γύρος».
Υλικά 
  • 500 γρ κιμά ανάμεικτο μοσχάρι και αρνί ( ή μόνο μοσχάρι)
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • 1 σφηνάκι παγωμένο νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο
  • 1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ
  • αλάτι , πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • καλαμάκια για σουβλάκια
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Πως το κάνουμε 
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνουμε δυνατά για 7-8 λεπτά. 
  2. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για 2 ώρες .
  3. Πλάθουμε τα κεμπάπ ως εξής: Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα κιμά στην παλάμη μας . Στην μέση πιέζουμε το καλαμάκι και το κλείνουμε πλάθοντάς το μακρόστενο.
  4. Ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά .
  5. Σερβίρουμε με πιτούλες , ψημένες ντομάτες , γιαούρτι ή τζατζίκι . Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Από το Blogger.