Πίτσα αλά Ελληνικά, αφράτη και χορταστική.


Πίτσα
– Τι κάνει μία ξανθιά όταν θέλει να παραγγείλει πίτσα;
- Περιμένει να πάει 3.00.
Γιατί ως γνωστόν στις 3 η μία δώρο…
Μπορεί οι Ιταλοί να είναι μάστορες τις πίτσας , αλλά ο Έλληνας  έβαλε την δική του έξτρα λάρτζ πινελιά στο ζυμάρι και στην επικάλυψη. Γιατί τι να λένε  οι λεπτές οι ζύμες και τα 4 ντοματίνια και η λίγη  μοτσαρέλα …εδώ μιλάμε για γεύμα κανονικό με τα ούλα του!  Όσο για το τι να βάλετε στην πίτσα σας…τι να σας πω κι εγώ , ότι θέλετε βάλτε, και τη μάνα και τον πατέρα σας άμα θέτε. Ενδεικτικά αναφέρω…
Υλικά για ένα ταψί 28 επί 35 
  • 6 φέτες μπέικον 
  • 5 φέτες γαλοπούλα
  • 1/2  πιπεριά πράσινη , 1/2 κόκκινη
  • 100 γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 5 κουταλιές κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα ντομάτας 
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 2 μικρές ντομάτες σε λεπτές ροδέλες
  • λίγη παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι , πιπέρι
Πως το κάνουμε 
  1.  Απλώνουμε πάνω στη ζύμη την κέτσαπ ή την σάλτσα ντομάτας . 
  2. Πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα γκούντα και την μισή ρίγανη.
  3. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το μπέικον και την γαλοπούλα και τα τοποθετούμε διάσπαρτα πάνω στο τυρί.
  4. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τις βάζουμε κι αυτές από πάνω .
  5. Απλώνουμε και τα μανιτάρια και από πάνω την φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη.
  6. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το τριμμένο γκούντα και λίγη παρμεζάνα τριμμένη.
  7. Ψήνουμε στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει τραγανό το ζυμάρι.

Από το Blogger.