Εύκολη τάρτα με ντοματίνια . Η καρδιά μου ταρτάρισε


τάρτα με ντοματίνια
Την τάρτα μας την κουρελού τη χιλιομπαλωμένη…τραγουδούσε ο Μηνάς ο καλλίφωνος που μια μικρή δυσλεξία την έχει όσο να πεις …
Αυτή η τάρτα , που την λες και πίτσα ,την λες και κις λορέν είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη . Αν έχετε χρόνο να φτιάξετε φύλλο τάρτας όπως έχουμε ξαναδείξει στην τάρτα λούκουλος  μπράβο σας και πάλι μπράβο σας . Αν είστε βιαστικοί πάρτε το ωραιότατο έτοιμο φύλλο σας και θα “στε πρώτοι !
Υλικά 
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 20 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα ( εγώ έβαλα , γραβιέρα, γκούντα και ρεγγάτο)
  • μισή κούπα γάλα
  • μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  •  πιπέρι
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι ή φρυγανιά ( προαιρετικά)
  • φυλλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα
Πως το κάνουμε 
  1. Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα . Με τα χέρια μας κόβουμε τα κομματάκια που περισσεύουν και τα κολλάμε στα τοιχώματα ώστε να καλυφθούν καλά γύρω γύρω.
  2. Τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία το φύλλο και το καλύπτουμε  με λαδόκολλα . Πάνω στη λαδόκολλα βάζουμε φασόλια για βάρος . Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά.  Αφαιρούμε την λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τα ντοματίνια και το σιμιγδάλι. Αν τα τυριά μας είναι αλμυρά δεν προσθέτουμε αλάτι . Διαφορετικά βάζουμε μια πρέζα.
  4. Πασπαλίζουμε το φύλλο με λίγο σιμιγδάλι ή φρυγανιά και από πάνω απλώνουμε την γέμιση . Από πάνω βάζουμε τα ντοματάκια με τα σποράκια  προς τα πάνω. Δεν χρειάζεται να τα πιέσουμε πολύ γιατί το μείγμα των τυριών θα φουσκώσει στο ψήσιμο.
  5. Ψήνουμε την τάρτα στους 180 για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και να πήξει το μείγμα . Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρουμε .

Από το Blogger.