Μακαρονάδα με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, το απλό είναι & νόστιμο.


Μακαρονάδα με μανιτάρια
«Τι είναι αυτό;» ρώτησε η Μαρία, «Μανιτάρι μαγικό, σκάσε και τρώγε» απάντησε η Κατερίνα νευριασμένη με την ακάματα φοιτήτρια φίλη της που δεν μαγείρευε ποτέ…
Πάμε να δούμε μία απλή και γρήγορη μακαρονάδα με κλασσικά υλικά…

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 500 γρ μανιτάρια άσπρα (αγκάρικους)
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα)
Εκτέλεση
  1. Ξεφλουδίζουμε ή καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια, μην τα πλύνετε θα ρουφήξουν νερό και θα το βγάλουν στην σάλτσα μας. Τα κόβουμε στην μέση ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθος.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό για τα μακαρόνια στο μάτι για να βράσει για μπορέσουμε να φτιάξουμε τα μακαρόνια.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά, ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη και χαμηλώνουμε την φωτιά για σιγοβράσει η σάλτσα μας.
  4. Το νερό στην κατσαρόλα θα πρέπει να βράζει οπότε ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και τα μαγειρεύουμε αλ τέντε, τα  σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  5. Όταν η σάλτσα μας χυλώσει είναι έτοιμη, προσθέτουμε τον βασιλικό και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό.

Από το Blogger.