Σπαγγέτι με πέστο ψητής μελιτζάνας, το θέλω τώρα!


Σπαγγέτι με πέστο μελιτζάνας
Το «δεν σου κάνω τον άγιο» ήταν το αγαπημένο τραγούδι του Βασίλη για αυτό καθ’όλη την διάρκεια της θρησκευτικής πανήγυρις κόλλαγε 20αύρα στα κούτελα της ορχήστρας και φώναζε «Ξαναπέστο»…
Είπα με να κάνουμε κάτι εύκολο  σήμερα (δεν μας βγήκε και τόσο εύκολο) και είχαμε και πολλές μελιτζάνες στο ψυγείο, όποτε βουαλά πέστο ψητής μελιτζάνας…

Τα υλικά μας
  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό
  • 4 μέτριες μελιτζάνες ολόκληρες με το κοτσάνι τους.
  • 1 ντομάτα μέτρια κομμένη στην μέση
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο με το τσόφλι τους
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα
  • 100 γρ κουκουνάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα λαχανικά μας στο φούρνο στους 200 βαθμούς, τις μελιτζάνες θα τις αφήσουμε γύρω στην μία ώρα για να γίνουν λίγο καπνιστές το εξωτερικό τους θα μαυρίσει και θα μυρίσει καμένο, το σκόρδο, τις ντομάτες και την πιπεριά τα βγάζουμε στα 20 με 25 λεπτά.
  2. Όταν έχουν ψηθεί τα λαχανικά μας καθαρίζουμε τις μελιτζάνες κρατώντας τις από το κοτσάνι τους με ένα πιρούνι τραβάμε και αφαιρούμε την καμμένη σάρκα. Καθαρίζουμε εύκολα και την πιπεριά αλλά και τα τσόφλια από τα σκόρδα.
  3. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υλικά μας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή πάστα.
  4. Βράζουμε τα μακαρόνια μας, τα σουρώνουμε, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με το πέστο.
  5. Τα σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.

Από το Blogger.