Γαύρος τηγανιτός
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 κιλό γαύρο
1 κούπα αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Λεμόνι
1 κιλό γαύρο
1 κούπα αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Λεμόνι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το το κεφάλι και μαζί θα βγουν τα εντόσθια από κάθε γαύρο.Τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε και τα αλατίζουμε. Ανακατεύουμε λίγο αλάτι στο αλεύρι και τα αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε με λεμόνι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε με λεμόνι.
Post a Comment