Linguini με μύδια

Ο άντρας μου παραπονιέται ότι τα πρωινά δεν μπορεί να με πετύχει στο τηλέφωνο, γιατί μιλάω με τις …. ώρες με τις φίλες μου και αναρωτιέται τι μπορεί να λέμε κάθε μέρα τόσες ώρες και δεν βαριόμαστε.
Εγώ του λέω ότι ναι μεν μιλάω, αλλά έχουμε να πούμε τόσα πράγματα που πολλές φορές καταλήγουν και σε εποικοδομητικές εκπλήξεις!!
- Τι μαγειρεύεις σήμερα? μου λέει η Λίλα στο τηλέφωνο
- Λέω να κάνω μυδοπίλαφο, της απαντάω εγώ. Αν και τώρα που το σκέπτομαι, ρύζι είχαμε εχθές, καλύτερα μην φτιάξω πάλι ρύζι. Μήπως να κάνω τα μύδια με μακαρόνια??
- Ναι, λέει η Λίλα, βάλε linquini που θα κολλάει η σαλτσούλα από τα μύδια πάνω τους και θα είναι μούρλια!
Αρχίζουμε να συζητάμε για το πώς να φτιάξουμε την μυδομακαρονάδα, και τελικά καταλήγουμε να φτιάξουμε και οι δύο το ίδιο φαγητό (εδώ και η συνταγή της Λίλας), η καθεμιά με τον δικό της τρόπο.
Κλείνω το τηλέφωνο, και σε λίγο ντριιιιιννν…. η Ειρήνη!
(Καλά λέει ο καημένος ο άντρας μου, που να με πετύχει στο τηλέφωνο?)
Ξεκινάει ξανά συζήτηση για την μυδομακαρόναδα, η Ειρήνη λέει τα δικά της, βάλε και πιπεριά, βάλε και λίγο καρότο, πιπεριά θα βάλω λίγη της λέω, καρότο δεν θα βάλω και αφού αναλύουμε διεξοδικά το θέμα, είμαι επιτέλους έτοιμη να ξεκινήσω μαγείρεμα, προτού ξαναχτυπήσει το τηλέφωνο (η Βιβή, η Ελένη και η Μαρία δεν με έχουν πάρει ακόμα).
Το φαγάκι έγινε πεντανόστιμο, ο άντρας μου έφαγε 2 πιάτα και τον υποχρέωσα να παραδεχθεί ότι τσάμπα με κατηγορεί για το τηλέφωνο χα χα χααα!
Η σάλτσα από τα μύδια έγινε πολύ γευστική και μέσα σ’ αυτήν έβρασα και τα μακαρόνια, που πήραν όλη την νοστιμιά από τα μύδια.
Πάμε να σας πω πως το έφτιαξα!

Τα υλικά μας:
500 γρ. μύδια ψίχα
1 πακέτο μακαρόνια linguini
1 μεγάλο κρεμμύδι
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή πράσινη πιπεριά
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη:
Κόβουμε σε φετάκια το κρεμμύδι και τα σκόρδα, και σε λωριδίτσες την πιπεριά.
Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα μύδια και τα φέρνουμε 2-3 βόλτες στην κατσαρόλα μας.
Τέλος προσθέτουμε το κρασί, το κονκασέ, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 1 λίτρο νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα μακαρόνια και άλλη μια κούπα νερό.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε και πάλι την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
Δεν ξεχνάμε κατά διαστήματα να ανακατεύουμε και να ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη, και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το φαγητό να «ηρεμήσει» για ένα τεταρτάκι με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα και μετά είναι έτοιμο να το απολαύσουμε, πασπαλισμένο με το αγαπημένο μας τυράκι ή και χωρίς αυτό αν νηστεύουμε αυτές τις μέρες, εξάλλου είναι τόσο νόστιμο που άνετα τρώγεται και χωρίς τυρί.
Καλή επιτυχία!
http://syntageskardias.blogspot.gr
Post a Comment