Συνταγή για Λαγάνα σπιτική και πεντανόστιμη
Θέλετε να φτιάξετε λαγάνα μόνοι σας; Δεν είναι καθόλου δύσκολο αρκεί να θέλετε και να προσπαθήσετε.
Διάλυσε τη μαγία σε ένα μπολάκι με λίγο χλιαρό νερό και 2 κ.γ αλεύρι
Άφησέ τη μερικά λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια ζυμώνουμε τη μαγιά με τα υπόλοιπα υλικά
Άφησέ τη μερικά λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια ζυμώνουμε τη μαγιά με τα υπόλοιπα υλικά
Όταν το ζυμάρι σου είναι αφράτο και δεν κολλάει σκέπασε το και άφησε σε ζεστό μέρος για 15 περίπου λεπτά
Χώρισε το ζυμάρι σε 4-5 μπαλάκια και πασπάλισε τα ταψάκια σου (ρηχά-λαμαρίνες) με σουσάμι
Άπλωσε το ζυμάρι από πάνω καλά να γίνει μια λεπτή στρώση
Πίεσε με το χέρι και άφησε να φουσκώσει για λίγο και πάλι
Τρύπησε κατά διαστήματα με ένα πηρούνι και βάλε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά
Άφησε να κρυώσουν και ξεφόρμαρε από το ταψί
Χώρισε το ζυμάρι σε 4-5 μπαλάκια και πασπάλισε τα ταψάκια σου (ρηχά-λαμαρίνες) με σουσάμι
Άπλωσε το ζυμάρι από πάνω καλά να γίνει μια λεπτή στρώση
Πίεσε με το χέρι και άφησε να φουσκώσει για λίγο και πάλι
Τρύπησε κατά διαστήματα με ένα πηρούνι και βάλε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά
Άφησε να κρυώσουν και ξεφόρμαρε από το ταψί
Post a Comment