Λαχανόρυζο

 

Απλό, νόστιμο, θρεπτικό, γρήγορο και βεβαίως βεβαίως πολύ οικονομικό !!!!!!!! 
Η συνταγή που θα σας δώσω είναι το κλασσικό λαχανόρυζο. 
Αν όμως δεν είστε τόσο παραδοσιακοί, αλλά είστε λίγο πιο …. γκουρμεδιάρηδες, δείτε και την συνταγή της Αμαλίτσας μαςεδώ, για ένα πιο εμπλουτισμένο λαχανόρυζο. 

Υλικά για 4 περίπου μερίδες 
μισό λάχανο (υπολογίστε ότι το λάχανο θα είναι περίπου ένα κιλό) 
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα 
2-3 κλαράκια άνηθο 
4-5 κουταλιές της σούπας πελτέ 
5-6 ποτήρια νερό 
2 κούπες του τσαγιού ρύζι μπαρμπόϊλ κίτρινο 
αλάτι-πιπέρι 
Πάμε να το φτιάξουμε: 
Χωρίζουμε ένα – ένα τα φύλλα από το λάχανο και τα πλένουμε ολόκληρα 
Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, σαν μια χοντρή σαλάτα. 
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο με το ελαιόλαδο. 
Ρίχνουμε τον πελτέ και τον ανακατεύουμε με το λάδι. 
Προσθέτουμε το λάχανο και τα τσιγαρίζουμε για λίγο όλα μαζί. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. 
Μόλις πάρει βράση το φαγητό και περάσει σχεδόν ένα τέταρτο, (δηλαδή να είναι μισοβρασμένο), ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για περίπου 20- 25 λεπτά ή ώσπου να είναι έτοιμο το ρύζι. 
Στην πορεία ελέγχουμε την ποσότητα του νερού, φροντίζοντας ώστε το φαγάκι μας να μην έχει πολλά υγρά, αλλά να έχουμε μια δεμένη η σάλτα. 
Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε με φρεκοτριμμένο πιπεράκι. 
Συνοδεύουμε με ελίτσεςγαύρο μαρινάτο, και διάφορα τουρσιά που θα βρείτε στην Κατηγορία με τα ορεκτικά μας. 
Και βεβαίως βεβαίως με φρεσκοψημένο ψωμάκι, που μπορείτε να φτιάξετε όση ώρα γίνεται το φαγητό σύμφωνα με την συνταγή που έχουμε εδώ !!! 
Καλή επιτυχία!

http://syntageskardias.blogspot.gr
Από το Blogger.