Γαριδομακαρονάδα με ελιές και ντοματίνια

 
Τι θα λέγατε για μια γαριδομακαρονάδα σούπερ γευστική; Μια τέτοια σας έχω σήμερα!!
Πεντανόστιμη, είναι από τις αγαπημένες μας μακαρονάδες! Και καθόλου δύσκολη στην παρασκευή της. 
Της προσθέτω ελιές Καλαμών που της ταιριάζουν καταπληκτικά και ντοματίνια. Προτιμώ τα ντοματίνια βελανίδια, έχουν γλυκιά και κρουστή σάρκα. 
Το πιο χρονοβόρο σημείο της είναι το καθάρισμα των γαρίδων από τα τσόφλια τους. Είναι απαραίτητο όμως, για μην καθαρίζουμε τις γαρίδες την ώρα που τρώμε. 
Με το καθάρισμα γλιτώνουμε επίσης και από την "κρυμμένη" άμμο, που κάποιες φορές, παρόλο που πλένουμε πολύ καλά τις γαρίδες μας, δεν φεύγει. Την βρίσκουμε στο φαγητό μας και μας χαλάει την γεύση. 
Αξίζει να διαθέσουμε λίγο χρόνο στο καθάρισμα των γαρίδων, αφού στο τέλος θα απολαύσουμε μια υπέροχη γαριδομακαρονάδα!

Τα υλικά μας: 
1700 γρ. περίπου μεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες 
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο 
1 κονσέρβα (450 γρ.) ντοματάκια ολόκληρα 
1 κονσέρβα (450 γρ.) ντομάτα κονκασέ 
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας 
1 κουταλιά γλυκιά σάλτσα τσίλι 
1 κουταλάκι ρίγανη 
3-4 κλωνάρια μαϊντανό 
15-20 ελιές Καλαμών 
12 ντοματίνια βελανίδια ή στρογγυλά 
500 γρ. μακαρόνια Νο. 6 
3 μεγάλα ποτήρια νερό 
αλάτι 
ελαιόλαδο 
Στην πράξη: 
Πλένουμε καλά τις γαρίδες. Αν είναι κατεψυγμένες, αφού τις αποψύξουμε τις βάζουμε για μισή ώρα σε νερό με ξύδι, για να φύγει η μυρωδιά της κατάψυξης. 
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το τσόφλι τους. 
Κάνουμε κατά μήκος με το μαχαίρι μια τομή, στο σημείο της ράχης που είναι το εντεράκι της γαρίδας. Αφαιρούμε το εντεράκι και ξεπλένουμε καλά τις γαρίδες, ώστε να μην έχουν άμμο. 
Δεν αφαιρούμε τα κεφάλια των γαρίδων. Εκεί είναι το μεγαλύτερο μέρος της νοστιμιάς τους, αυτή που θα δώσει στη γαριδομακαρονάδα μας την υπέροχη γεύση. 
Βάζουμε τα ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. 
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. 
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε να ροδίσουν. 
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρουμε επίσης για δύο λεπτά. 
Προσθέτουμε τον πολτό από τα ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, την ντομάτα κονκασέ, την γλυκιά σάλτσα τσίλι, την ρίγανη και αλάτι. 
Προσθέτουμε και ένα φλιτζάνι νερό. 
Χαμηλώνουμε την φωτιά και τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν για δέκα πέντε λεπτά περίπου. 
Μετά από δέκα πέντε λεπτά προσθέτουμε τα τρία μεγάλα ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση. 
Ελέγχουμε αν είναι εντάξει στο αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε να μην κολλήσουν.
Μετά από πέντε λεπτά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ελιές. 
Τρία λεπτά πριν κατεβάσουμε από την φωτιά το φαγητό μας, προσθέτουμε και τον μαϊντανό. 
Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, (εμείς τα προτιμάμε αλ ντέντε), και το φαγητό έχει μείνει με την σάλτσα του, κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέσα και τα ντοματίνια. Κρατάμε μερικά αν θέλουμε για το σερβίρισμα. 
Τοποθετούμε την γαριδομακαρονάδα μας σε μεγάλη πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως. 
Σημειώσεις: 
Κατά την διάρκεια του βρασίματος του φαγητού μας, ανακατεύουμε πότε πότε προσεκτικά. Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή και τα μακαρόνια έχουν την τάση να κάθονται στον πυθμένα της κατσαρόλας. 
Χρησιμοποιούμε καλύτερα μεγάλη κατσαρόλα, για να βράσει "άνετα" το φαγητό μας. 
Προσέχουμε το φαγητό μας, γιατί ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό κατά την διάρκεια του βρασίματος της μακαρονάδας. 
Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε ακόμα δυο σκελίδες σκόρδο και 4-5 κλωνάρια μαϊντανό, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε χωριστό πιατάκι. Το τοποθετούμε δίπλα στην πιατέλα με την γαριδομακαρονάδα, για όσους θέλουν έξτρα γεύση! 
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!! 
Ειρήνη Ε.

http://syntageskardias.blogspot.gr
Από το Blogger.