Στραπατσάδα
Το φαγητό με τα πολλά ονόματα.Στραπατσάδα, ντομάτες με αυγά ή και αυγοντόματο, καθώς επίσης μία φίλη μου πολίτισσα το έλεγε Μενεμένη και άλλα που σίγουρα υπάρχουν από τα διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας.
Όσα τα ονόματα άλλες τόσες και οι παραλλαγές του, με φέτα ή όχι, πάντα όμως με τριμμένη φρέσκια ντοματούλα που το κάνει πεντανόστιμο!!!
Ας δούμε και την δική μου παραλλαγή:
Χρειαζόμαστε:
2 μεγάλες και ώριμες ντομάτες
1 πιπεριά πράσινη (ωραίο γίνεται και με πιπεριά κέρατο)
1 κρεμμύδι ξερό
100 με 150 gr φέτα
4 αυγά
φρεσκοτριμμένο πιπεράκι
Πάμε να το φτιάξουμε:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε φέτες.
Τρίβουμε τις ντομάτες ή τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με λάδι ανακατεύοντας συχνά για να μην μας κολλήσουν μέχρι να πάρουν μία βράση.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα αφήνουμε σε φωτιά λίγο περισσότερο από μέτριο (7 στα 10) για 5 περίπου λεπτά.
Όσο περιμένουμε τις ντομάτες τρίβουμε το τυρί και χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα αυγά.
Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πήξουν ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν τα αυγά είναι έτοιμα σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη.
Αμαλία
http://syntageskardias.blogspot.gr
Post a Comment