Μοσχάρι με Σπανάκι
Υλικά:
- 800 γραμμάρια μοσχάρι βρασμένο
- 1 ποτήρι ζωμό από το βρασμένο μοσχάρι
- 500 γραμμάρια σπανάκι πλυμμένο στραγγισμένο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι για να το τσιγαρίσουμε.
- Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, κόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας. Το αφήνουμε να αχνιστεί και να μαλακώσει αρκετά.
- Έπειτα, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό από το μοσχάρι.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
- Προαιρετικά αν θέλουμε 10 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι. Το πλιγούρι δίνει άλλη νοστιμιά στη συγκεκριμένη συνταγή, δοκιμάστε το!
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sintagesgiagias.info
Post a Comment