Μπισκοτάκια λεμονιού

 

Είναι λεμονομυρωδάτα! 
Είναι τραγανο-αφράτα και θρυμματίζονται απολαυστικά στο στόμα μας! 
Είναι τα αγαπημένα μου μπισκοτάκια λεμονιού! 
Καλυμμένα με ένα ελαφρύ γλάσο λεμονιού και πασπαλισμένα με κίτρινη ζαχαρίτσα, είναι μια νόστιμη παρέα για το καφεδάκι μας! 
Να σας κεράσω??



Τα υλικά μας: 
500 γρ. αλεύρι μαλακό 
200 γρ. ζάχαρη άχνη 
200 γρ. βούτυρο 
2 αυγά 
50 ml χυμός λεμονιού 
1 κουταλάκι μπέϊκιν 
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι 
Για το γλάσο 
100 γρ. ζάχαρη άχνη 
χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι 
Επιπλέον 
1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη 
λίγες σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 
Πάμε να τα φτιάξουμε: 
Ετοιμάζουμε την χρωματιστή ζάχαρη. 
Αυτό είναι προαιρετικό, μπορείτε να αφήσετε τα μπισκοτάκια μόνο με το γλάσο τους, αλλά η ζαχαρίτσα δίνει όμορφο αποτέλεσμα. 
Αναμειγνύουμε την καστανή ζάχαρη με λίγες σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. 
Κατόπιν την απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στεγνώσει καλά. 
Ετοιμάζουμε τα μπισκοτάκια. 
Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο και το χτυπάμε σε βαθύ μπολ με την άχνη. Θέλει καλό χτύπημα σε αυτήν την φάση, όσο πιο πολύ το χτυπήσουμε, τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα μπισκοτάκια μας.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το μπέϊκιν και ξαναχτυπάμε. 
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε και αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε το αλεύρι. 
Η ζύμη μας είναι μαλακιά και εύπλαστη, αλλά αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλευράκι ακόμη (εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών που θα προσθέσουμε), λίγο όμως και με προσοχή. 
Αφήνουμε την ζύμη λίγο να ξεκουραστεί. 
Στην συνέχεια παίρνουμε κομμάτια ζύμης, και με έναν μικρό πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο όχι πολύ λεπτό. 
Κόβουμε με κουπ πατ μπισκοτάκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 14-18 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) 
Δεν θέλουμε τα μπισκοτάκια μας να ροδίσουν, μόλις δούμε ότι πάνε να αλλάξουν χρώμα τα βγάζουμε από τον φούρνο. 
Τα αραδιάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. 
Ετοιμάζουμε το γλάσο, αναμειγνύοντας πολύ καλά την άχνη με τον χυμό λεμονιού. 
Με ένα πινέλο, αλείφουμε τα μπισκότα σε όλη την επιφάνειά τους με το γλάσο. 
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με την κίτρινη ζάχαρη. 
Αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί καλά το γλάσο και κατόπιν τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων! 
Γίνονται μπόλικα μπισκοτάκια και διατηρούνται για πολλές μέρες. 
Καλή επιτυχία! 

http://syntageskardias.blogspot.gr
Από το Blogger.