Γιουβέτσι στο πήλινο


Συνταγή της γιαγιά μου της Σμυρνιάς,απλά πρόσθεσα το κασέρι.
008
Υλικά2 κούπες κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι
1/4 κουτ. γλ.. κανέλα
1/6 κουτ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 κον κασέ
1/2 ποτήρι νερό
αλάτι
κασέρι
ΕκτέλεσηΚόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.001Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και τα τσιγαρίζουμε.Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε το κριθαράκι και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτό.002Ρίχνουμε το κον κασέ,τα μπαχαρικά και το νερό,χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα να μην κολλήσει.005Μόλις μαλακώσει το κριθαράκι το μοιράζουμε σε πήλινα πιατάκια και προσθέτουμε από πάνω κασέρι.007Το βάζουμε στο γκριλ,στην πάνω σχάρα,μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πιάσει κρούστα.Το σερβίρουμε χωρίς να το βγάλουμε από το πήλινο.010
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!

Από το Blogger.