Τυράτο-Ριγανάτο
Περιγραφή
Για όσους αγαπούν το κρέας και είναι μερακλήδες.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό χοιρινό (από λαιμό)
- 150 γρ. πρόβεια γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
- 150 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
- χυμό 1 λεμονιού
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 300 ml. λευκό, αρετσίνωτο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
Πως το κάνουμε:
- Κόβω το κρέας σε κομματάκια.
- Τα μεταφέρω σε τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Προσθέτω το κρασί και αφήνω το κρέας να πάρει βράση (περίπου 5-7 λεπτά). Πρέπει να απορροφηθεί όλο το κρασί.
- Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και τσιγαρίζω. Στην συνέχεια ρίχνω τα τυριά και λίγη ρίγανη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, μπορώ να προσθέσω 2 πιπεριές ψιλοκομμένες και 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο.
Μια συνταγή του Γιάννη Γκελντή.
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Post a Comment