Τυράτο-Ριγανάτο



Περιγραφή

Για όσους αγαπούν το κρέας και είναι μερακλήδες.
Τυράτο-Ριγανάτο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό χοιρινό (από λαιμό)
  • 150 γρ. πρόβεια γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
  • 150 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 300 ml. λευκό, αρετσίνωτο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη

Πως το κάνουμε:

  1. Κόβω το κρέας σε κομματάκια.
  2. Τα μεταφέρω σε τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτω το κρασί και αφήνω το κρέας να πάρει βράση (περίπου 5-7 λεπτά). Πρέπει να απορροφηθεί όλο το κρασί.
  4. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και τσιγαρίζω. Στην συνέχεια ρίχνω τα τυριά και λίγη ρίγανη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, μπορώ να προσθέσω 2 πιπεριές ψιλοκομμένες και 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο.
Μια συνταγή του Γιάννη Γκελντή.

Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr

Από το Blogger.