Γεμιστά με Κιμά
- 10 μεσαίες πιπεριές
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι άσπρο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε όλα τα λαχανικά καλά και το ρύζι.
Εκτέλεση:
- Πλένουμε όλα τα λαχανικά καλά και το ρύζι.
- Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και πιπεριές που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι. Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
- Τοποθετούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές στο ταψί.
-Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό και τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
- Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Συμβουλή:
Μπορούμε να κρατήσουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες για να φτιάξουμε σάλτσα ντομάτας και είτε να τη χρησιμοποιήσουμε για τα γεμιστά μας είτε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για επόμενη χρήση!
Διαβάστε περισσότεραhttp://www.sintagesgiagias.info
Post a Comment