Μακαρόνια Μπολονέζ


Περιγραφή

Μακαρόνια με κιμά μπολονέζ.
Μακαρόνια Μπολονέζ


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο καρότο σε κύβους
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 ποτήρι κρασί άσπρο ξηρό
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού σάλτσα ντομάτα
  • 1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό (μισό ματσάκι)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λάδι για τσιγάρισμα

Πως το κάνουμε:

Βήμα 1
1)
Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε.
Βήμα 2
2)
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο ψιλοκομμένα.
Βήμα 3
3)
Προσθέτουμε τον κιμά και τον βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
Βήμα 4
4)
Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Βήμα 5
5)
Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Βήμα 6
6)
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σάλτσα και την πάστα ντομάτας, τα μυρωδικά (μαϊντανό, δάφνη), αλάτι, πιπέρι.
Βήμα 7
7)
Νερό (τόσο ώστε να σκεπάσει τον κιμά) και βράζουμε για 20-30 λεπτά (ώσπου να εξατμιστεί το νερό).

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Διαβάστε περισότερο:
 http://www.sintagespareas.gr
Από το Blogger.