Λουκάνικα με πατάτες γιαχνί
Περιγραφή
Ένα πολύ νόστιμο φαγητό για τους λάτρεις του λουκάνικου!Τι χρειαζόμαστε:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4-5 πατάτες
- 1 χωριάτικο λουκάνικο μακρύ
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 κούπα ντομάτες στον τρίφτη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πως το κάνουμε:
- Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα (εγώ χρησιμοποίησα το γουοκ μου), σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά τις πατάτες που έχουμε κόψει σε κύβους, το πολτοποιημένο σκόρδο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Στο μεταξύ σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, σκέτο, χωρίς λάδι, για να βγάλει όλο το λίπος του.
- Μόλις μαλακώσουν λίγο οι πατάτες, προσθέτουμε το λουκάνικο, ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθεί με τη σάλτσα και το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις μαζί με τις πατάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από ένα παλιό περιοδικό Vita.
Στη συνταγή είχε κι ένα ξυλάκι κανέλας που το σοτάρουμε κι αυτό μαζί με τις πατάτες, αλλά δεν το έγραψα στα συστατικά γιατί εγώ προσωπικά απεχθάνομαι την κανέλα στο φαγητό. Εσάς αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε.
Επίσης αν δεν σας αρέσει το χωριάτικο λουκάνικο, μπορείτε να βάλετε όποιο λουκάνικο σας αρέσει. Καλή όρεξη!
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr/sintages/loukanika-me-patates-giaxni.html#ixzz2N1hDY0ti
Post a Comment