Τα τέλεια τρουφάκια
Τέλεια στην κυριολεξία!
Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 1,5 ποτήρι νερό
- 5 κ. σ. κακάο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ λευκά ή σοκολατένια ή ανάμικτα
- 300 γρ. καρύδια σπασμένα στο multi σε σκόνη
- 2 βανίλιες
Κακάο - ινδική καρύδα - τρούφα απλή - τρούφα χρωματιστή - τρούφα λευκή.
Πως το κάνουμε:
Σε μία κατσαρόλα λιώνω: μαργαρίνη, ζάχαρη, το νερό, το κακάο, το κονιάκ κι αφήνω να κρυώσει.
Σπάω: τα μπισκότα, τα καρύδια σπασμένα στο multi σε σκόνη, τις βανίλιες.
Ρίχνω το μείγμα της κατσαρόλας στο μείγμα των μπισκότων.
Το αφήνω στην κατάψυξη για 15'- 20' και μετά πλάθω τα τρουφάκια.
sintagespareas
http://www.tampouloukia.gr
Post a Comment