Τα τέλεια τρουφάκια



Τέλεια στην κυριολεξία!

Τι χρειαζόμαστε:
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 1,5 ποτήρι νερό
  • 5 κ. σ. κακάο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ λευκά ή σοκολατένια ή ανάμικτα
  • 300 γρ. καρύδια σπασμένα στο multi σε σκόνη
  • 2 βανίλιες
Για το γαρνίρισμα:

Κακάο - ινδική καρύδα - τρούφα απλή - τρούφα χρωματιστή - τρούφα λευκή.

Πως το κάνουμε:

Σε μία κατσαρόλα λιώνω:  μαργαρίνη, ζάχαρη, το νερό, το κακάο, το κονιάκ κι αφήνω να κρυώσει.
Σπάω: τα μπισκότα, τα καρύδια σπασμένα στο multi σε σκόνη, τις  βανίλιες.
Ρίχνω το μείγμα της κατσαρόλας στο μείγμα των μπισκότων.
Το αφήνω στην κατάψυξη για 15'- 20' και μετά πλάθω τα τρουφάκια.

sintagespareas

http://www.tampouloukia.gr

Από το Blogger.