Ρεβύθια στο φούρνο




Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
1 κούπα λάδι
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά τοματοπολτό
Αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
Δενδρολίβανο, μαϊντανό
3 φύλλα δάφνης
6-7 κόκκους μπαχάρι
1 πιπεριά πράσινη, 1 πιπεριά κόκκινη
1 ντομάτα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό να μουλιάσουν και τα αφήνουμε όλο το βράδυ. Το πρωί τα ξεπλένουμε και με τις παλάμες μας τα τρίβουμε να φύγουν οι φλούδες. Δεν πειράζει εάν δεν ξεκολλήσουν όλες, με το βράσιμο δεν θα γίνουν αισθητές.
Σκεπάζουμε τα ρεβίθια με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν μια βράση αφαιρούμε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια και τα βράζουμε στη χύτρα 15 λεπτά περίπου για να μαλακώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ ή στο ταψί.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τρίβουμε μέσα το κρεμμύδι, το οποίο το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον τοματοπολτό. Με μια τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε δυο κουταλιές ρεβίθια στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αδειάζουμε στο πυρέξ. Ανακατεύουμε τα ρεβίθια για να ανακατωθεί καλά η σάλτα, κόβουμε τη ντομάτα και τις πιπεριές σε ροδέλες και τις στρώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να απορροφήσει όλο το ζουμί και να μείνει με τη σάλτσα. Τα ρεβίθια πρέπει να βράσουν αλλά να μην διαλυθούν.
Από το Blogger.