ΤΟΥΡΤΑ NES CAFE!!
Συστατικά για το παντεσπανι
6 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 μπεικιν
6 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 μπεικιν
Σιρόπι
20 κουταλιές σούπας ζάχαρη
9 κουταλιές σούπας κακάο
3 κουταλιές σούπας νες καφέ
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
Κρέμα
2 κουτιά αλσα τοπ
2 κούπες εβαπορε
10 κουταλιές περίπου ζάχαρη
μια χούφτα καβουρδισμένα ή καραμελωμένα τριμμένα αμύγδαλα
Οδηγίες
1.Για το παντεσπάνι χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ λίγο μαρέγκα και το μείγμα με το μπεικιν και το αλεύρι Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και αλευρώνουμε και το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Το παντεσπάνι καλό είναι να έχει φτιαχτεί από την προηγούμενη ή να έχει ώρες γιατί πρέπει να κοπεί στη μέση.
2.Για το σιρόπι βάζουμε στη κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρουν βράση και διαλυθούν καλά, το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
3.Για την κρέμα χτυπάμε τα υλικά (κρύα) για να γίνουν σαντιγί να αφρατεύσει.
4.Στη συνεχεία κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση Το μισό σιρόπι το βάζουμε στο κάτω παντεσπάνι και βάζουμε τη μισή σαντιγί και λίγο παραπάνω. Στο άλλο κομμάτι, από τη μέσα πλευρά όχι από τη κρούστα βάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι και το τοποθετούμε στο άλλο το παντεσπάνι με τη μέσα φορά προς τα κάτω Γαρνίρουμε από πάνω με τη σαντιγί και βάζουμε καβουρδισμένα ή καραμελωμένα αμύγδαλα. Τη βάζουμε στο ψυγείο μια με δυο ώρες για να σφίξει.
http://www.sintagespareas.gr
Πηγή: http://ta-psagmena.blogspot.com
2 κουτιά αλσα τοπ
2 κούπες εβαπορε
10 κουταλιές περίπου ζάχαρη
μια χούφτα καβουρδισμένα ή καραμελωμένα τριμμένα αμύγδαλα
Οδηγίες
1.Για το παντεσπάνι χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ λίγο μαρέγκα και το μείγμα με το μπεικιν και το αλεύρι Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και αλευρώνουμε και το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Το παντεσπάνι καλό είναι να έχει φτιαχτεί από την προηγούμενη ή να έχει ώρες γιατί πρέπει να κοπεί στη μέση.
2.Για το σιρόπι βάζουμε στη κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρουν βράση και διαλυθούν καλά, το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
3.Για την κρέμα χτυπάμε τα υλικά (κρύα) για να γίνουν σαντιγί να αφρατεύσει.
4.Στη συνεχεία κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση Το μισό σιρόπι το βάζουμε στο κάτω παντεσπάνι και βάζουμε τη μισή σαντιγί και λίγο παραπάνω. Στο άλλο κομμάτι, από τη μέσα πλευρά όχι από τη κρούστα βάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι και το τοποθετούμε στο άλλο το παντεσπάνι με τη μέσα φορά προς τα κάτω Γαρνίρουμε από πάνω με τη σαντιγί και βάζουμε καβουρδισμένα ή καραμελωμένα αμύγδαλα. Τη βάζουμε στο ψυγείο μια με δυο ώρες για να σφίξει.
http://www.sintagespareas.gr
Πηγή: http://ta-psagmena.blogspot.com
Post a Comment