Γαλακτομπούρεκο Πειρασμός!!!!
Υλικά
2 λίτρα γάλα
250 γρ. βούτυρο γάλακτος (και με μαργαρίνη γίνετε αλλά με βούτυρο είναι πιο νόστιμο)
6 αυγά
1,1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1,1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι:
2,5 φλυτζάνια ζάχαρη,
2 φλυτζάνια νερό
λίγη φλούδα από λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα, (Το γάλα προσοχή δεν πρέπει να κάψει.)
Σέ ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι, προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα (για να το φέρουμε περίπου στην ίδια θερμοκρασία με το γάλα και για να μην μας κόψουν τα αυγά).
Ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου η κρέμα να πήξει.
Παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε δύο κουταλιές βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και αλείφουμε τα μισά φύλλα κρούστας και τα βάζουμε έτσι,ώστε να καλύψει τις άκρες και τις πλευρές ενός ταψιού, 35Χ25 περίπου.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και την σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και μετά με τα υπόλοιπα.
Περιχύνουμε με το βούτυρο που απέμεινε το γαλακτομπούρεκο, το κόβουμε σε ρόμβους και το ψήνουμε 1 ώρα σε φούρνο, στους 180 βαθμούς.
Μέχρι να ψηθεί το γλυκό φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό την φλούδα λεμονιού με την κανέλα και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και μόλις ψηθεί το γλυκό, το περιχύνουμε με αυτό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
dianitascooking.blogspot.com
Read more: http://onlyfreegr.blogspot.com
Post a Comment