Φασόλια γίγαντες...

Υλικά
3 κούπες φασόλια γίγαντες1 κούπα ελαιόλαδο
2 καρότα
1 κρεμμύδι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι κόκκινο, 5 κόκκους μοσχοπίπερο
1 κουταλιά σάλτσα
1 πιπεριά πράσινα και μία κόκκινη
2 φύλλα δάφνης
2 κλωναράκια σέληνο
Εκτέλεση
Βάζουμε τους γίγαντες σε νερό για να φουσκώσουν για 12 ώρες. Μπορούμε για να συντομεύσουμε το χρόνο να βάλουμε τους γίγαντες να πάρουν μία βράση και να τους αφήσουμε για μία ώρα στο ζεστό νερό. Πλένουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε σε μία βαθειά κατσαρόλα να βράσουν. Εάν μαγειρεύουμε σε χύτρα τους βράζουμε 20-25 λεπτά. Μόλις βράσουν τους αδειάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. ρίχνουμε τη σάλτσα το αλάτι και το πιπέρι και τα αδειάζουμε στο ταψί με τους γίγαντες. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τις πιπεριές τις κόβουμε σε ροδέλλες και τις τοποθετούμε πάνω στα φασόλια. Ρίχνουμε και το νερό που βράσαμε τα φασόλια και τα βάζουμε στο φούρνο για τρία τέταρτα της ώρας στους 220 βαθμούς. Δεν πρέπει να σωθεί όλο το νερό γιατί οι γίγαντες θα γίνουν ξεροί. Καλό είναι να μείνουν με λίγη σάλτσα..
Πηγή: http://www.supercomments.gr
Post a Comment